Ποιοί είμαστε

Ο Μελίαρτος είναι μια νέα πρωτότυπη πρόταση στον τομέα της εστίασης στην Αθήνα. Είναι ένας πολυχώρος με γεύσεις από την ελληνική παράδοση που συνδυάζει τέσσερις διαφορετικές γωνιές: το Πιτοπωλείο, το Καφενείο, το Γαλακτοπωλείο και το Κουζινάκι.  Χαρακτηριστικό του καταστήματος, τόσο σε επίπεδο αρχιτεκτονικό όσο και γεύσεων, είναι ότι «παντρεύει» αρμονικά το παραδοσιακό με το μοντέρνο.

Ο επισκέπτης, μπαίνοντας στο χώρο, θα βρεθεί στο Πιτοπωλείο μας, όπου μπορεί να γευτεί παραδοσιακές πίτες με χειροποίητο φύλλο, πεϊνιρλί με κασέρι και διάφορες τάρτες με γιαούρτι, φέτα ή λαχανικά. Δίπλα συναντάμε το Γαλακτοπωλείο με το εκπληκτικό μας ρυζόγαλο και το χειροποίητο μπακλαβά, μαζί με καρυδόπιτα, φρέσκο γιαούρτι με μέλι και αυθεντικό χειροποίητο παγωτό. Στο βάθος βρίσκεται το Κουζινάκι, όπου δημιουργούμε καθημερινά λαχταριστές ομελέτες και τυλιχτές ελληνικές πίτες, σερβίρουμε πρωινό και φρεσκοστυμμένους χυμούς εποχής, κόβουμε  σαλάτες και μαγειρεύουμε τα πιάτα ημέρας. Στην άλλη πλευρά βρίσκεται το Καφενείο μας, όπου φτιάχνουμε ελληνικό καφέ στη χόβολη, τον οποίο, καινοτομώντας, εκτός από ζεστό, τον σερβίρουμε και παγωμένο.

Αυτό που μας ξεχωρίζει είναι η δυνατότητά μας να ανακαλύπτουμε υπέροχα τοπικά προϊόντα, με ονομασία προέλευσης, από παραγωγούς σε όλη τη χώρα και να τα προσφέρουμε με έναν εντελώς ιδιαίτερο και πειραματικό τρόπο. Συνδυάζουμε παραδοσιακές συνταγές από όλη την Ελλάδα με μοντέρνες πινελιές δημιουργώντας καινούργιες γευστικές εμπειρίες.

Για τις συνταγές μας χρησιμοποιούμε βασικές πρώτες ύλες, όπως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Λαμίας, φέτα ΠΟΠ Μυτιλήνης, αυγά αχυρώνα Άμφισσας, χειροποίητα αλλαντικά Δράμας και Καρδίτσας. Τα υλικά αυτά προέρχονται από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς, που καλλιεργούν με μεράκι τη γη τους δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και τη γεύση των προϊόντων τους.

Το όραμα μας είναι η εξάπλωση της ιδέας της σωστής ελληνικής διατροφής. Πιστεύουμε ότι η σωστή διατροφή δεν είναι πλεονέκτημα των λίγων: όλοι μπορούν και πρέπει να τρέφονται σωστά, αρκεί να μάθουν πώς να κάνουν την επιθυμία τους, στάση ζωής.Τηλέφωνο catering | 694 8894 987

e-mail : accounts@meliartos.gr

Facebook Twitter
Powered by Infinity